02 srpnja 2010

SKUPNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ''ŠKOJ 2010.''

U likovno-galerijskom prostoru Male dvorane Doma kulture u Blatu, pred velikim brojem posjetitelja, 1. srpnja 2010. godine s početkom u 21 sat otvorena je skupna izložba fotografija pod nazivom ''Škoj 2010.'' u organizaciji ULIPUK-a i pod pokroviteljstvom općine Blato.



Izložbu je otvorio zamjenik načelnika općine Blato prof. Tonči Padovan.




Na izložbi se predstavilo 18 autora: IVO BOROVINA, DINO CETINIĆ, TEREZA CETINIĆ TALE, DAVOR CURIĆ, DARKO DRAGOJEVIĆ, NEVEN FAZINIĆ, VALERIJA JURJEVIĆ, SLAVENKA KALOGJERA, GINO KUNJAŠIĆ, KREŠIMIR MEHIČIĆ, ANTE MILAT, BILJANA MILAT, TIHANA OREB, RANKA PADOVAN, JOSIP SALEČIĆ, ANDRIJA VRCAN, ANTUN ŽANETIĆ MIJAT i BRANIMIR ŽUVELA, sa preko 70 fotografija.



Osoban pristup autora u stvaranju atmosfere ovih fotografija karakterizira sentimentalno nostalgični odnos prema stvarnosti, koji nije usmjeren fotografskom savršenstvu, već romantičnoj potrebi da se u djeliću sekunde zarobi i zabilježi trenutak. Zalasci sunca, pejzaži, ambijentalna arhitektura, ljudi, razni morski i ini motivi, uspomene su koje ljubomorno čuvamo na foto papiru (ili danas češće u elektroničkom obliku) i ponosno pokazujemo svakome tko ih želi vidjeti. Škoj je nepresušna tema, on svojom ljepotom mami da ga se neprestano snima i pokazuje.

Danas gotovo da ne postoji osoba koja ne posjeduje fotoaparat. Svi mi, više, manje, imamo foto albume pune 'zarobljenih' dragih trenutaka i ljudi. Slučajno ili ne, svi u svojim ladicama i foto albumima imamo i pokoju dobru fotografiju koju, osim bližnjima, nemamo prigode pokazati - velik broj fotografija ostaje sakriven od očiju javnosti. Baš iz tog razloga, želja nam je bila izložiti sve te fotografije, napraviti izložbu za koju se nadamo da će zaživjeti i postati tradicionalno okupljanje zaljubljenika u fotografiju i svih onih koji će to tek postati.

Izložba će biti otvorena do 9. srpnja 2010. godine radnim danom od 8 do 12 i od 18 do 20 sati.

- . - . - . - . - . - . - . - . - . - . - . - . - . - . - . - . -

Objavljeno na drugim stranicama:
● Slubene stranice općine Blato
SKUPNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "ŠKOJ 2010."
● Dubrovački vjesnik
S kamerom po otoku Korčuli
● Facebook
fotografije - SKUPNE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA "ŠKOJ 2010."